Hasznos információk

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületét 1990-ben alapították, 2013 óta a Nemzetgazdasági Minisztérium által akkreditált minősített szakmai szervezetként működik, és az 1200 könyvelő vállalkozás tagságával az ország egyik legnagyobb önkéntes alapon szerveződő szakmai fórumává vált.

Az egyesület tagjai elsősorban kis- és mikrovállalkozásoknak (mérlegképes) könyvelési-, adótanácsadói-, adószakértői szolgáltatást nyújtó társaságok, egyéni vállalkozások.

 

Az egyesület célja, hogy tagjai, valamint általában a képviselt szakmák érdekeit érvényre juttassa, a területet érintő szabályozással kapcsolatban megfogalmazza, és az illetékesekhez eljuttassa a tagság véleményét. E mellett a szervezet törekszik a számviteli és adótanácsadói munka színvonalának növelésére, és hatást szeretne gyakorolni saját szűkebb körén túl teljes vállalkozási környezetre is.

Az általános érdekképviselet mellett szervezetünk területi szervezetein és tagozatain keresztül számos hasznos, gyakorlati szolgáltatást is nyújt tagjai számára.

Az egyesület tagjai a tagsági díj fejében térítésmentesen vehetik igénybe az alábbi szolgáltatásokat:

 • adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők és mérlegképes könyvelők kreditpontos kötelező továbbképzésén való részvételi lehetőség (az egyesület mindig szervez legalább annyi képzést, amelyekkel megszerezhető a szükséges kreditpont),
 • bejegyzett könyvvizsgálók kötelező továbbképzésének elismert, az egyesület által szervezett előadásokon való részvétel lehetősége,
 • hozzáférés a kötelező kreditpontos képzésnek elismert online előadásokhoz a honlap zárt részéről elérhetően, az alábbi korlátozással:
  • Tagsági jogviszonyt augusztus 31-e után létesítő tag részére, a tagsági jogviszony létesítése évében az egyesület web-lapján elhelyezett e-learning előadások megtekintésére és annak szabályos megtekintése után kreditpont igazolásra kreditpontonként bruttó 1000 Ft díj előzetes megfizetésével szereznek jogosultságot. A megfizetett díj visszatérítésre kerül a tag részére, amennyiben a belépés évét követő évre a tagdíjat az alapszabályban meghatározott időpontig –január 20-áig– teljes egészében megfizette
 • egyéb rendezvényeken való részvétel,
 • felelősségbiztosítás: könyvelői, adótanácsadói, bérszámfejtői felelősségbiztosítás, valamint a könyvelők ügyfeleik képviseletében beadott bevallásokkal kapcsolatos NAV mulasztási bírság biztosítása 2017-től már 2 millió Ft/kár összegig,
 • szakmai iránymutatás zárt levelező lista és fórumon keresztül, a honlapon a jelszóval védett oldalak használata (szakmai anyagok, előadások anyagai, videók), 
 • a "Tagok szolgáltatásai" menüpontban a tag tevékenységének hirdetése,

Egyéb előnyök:

 • Tagjaink csatlakozhatnak a Vodafone által biztosított kedvezményes csoporthoz, ezután egymást ingyenesen hívhatják, és kedvezményes tarifával telefonálhatnak csoporton kívülre is.
 • A kedvezményes Vodafone előfizetéssel rendelkező csoport tagjaiból egyesületi telefonkönyvet állítottunk össze.
 • Tagjaink tagsági kártyájukkal kedvezményes vásárlásra jogosultak minden Euro Discount Club elfogadóhelyen.
 • Hetente sajtószemlét küldünk tagjainknak.

Csatlakozzon szervezetünkhöz!

Ha szeretne csatlakozni szervezetünkhöz, töltse ki a Tagfelvétel menüpont alatt található űrlapunkat.

Magánszemély tagok  lehetnek adótanácsadó vagy könyvviteli szolgáltatást végző természetes személyek.

Nem magánszemély tagok lehetnek a szakirányú tevékenységgel foglalkozó jogi személyek, jogi személy nélküli társaságok és egyéni vállalkozók. Az utóbbiak csak abban az esetben, ha van legalább egy olyan alkalmazottja vagy munkatársa, aki rendelkezik adótanácsadói képesítéssel, könyvviteli szolgáltatás végzésre jogosultsággal. 

Akinek nincs adótanácsadói, vagy mérlegképes könyvelői végzettsége, vagy a vállalkozásában nincs ilyen képesítésű személy az csak pártoló tag lehet.

A fentiekben felsorolt tagok számára az I. fokozatú tagdíj egy évre 60.000.-Ft (későbbi belépésnél időarányos).

II. fokozatú tagdíjat fizethetnek azok, akik az I. fokozatú tagdíjat megfizetett egyesületi tagok alkalmazottai vagy természetes személy tagjai. A II. fokozatú tagdíj minimuma I. fokozatú tagdíj fele, 2018-ban legalább 30.000.-Ft. Ez a díj azonban nem foglalja magában a biztosítási díjat, mert azt már az I. fokozatú díjban megfizették.

Az egyesület bankszámlája: 61200292 - 12037221 (Polgári Bank Zrt)

A tagfelvétel feltétele: