Hasznos információk

Pénzmosás elleni típusszabályzatokat tett közzé a NAV, amelynek felhasználásval az adótanácsadók, könyvelők könnyebben módosíthatják a szabályzataikat.


Pénzmosás elleni típusszabályzatot tett közzé a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda (továbbiakban: NAV) a pénzmosás elleni szabályzatok átdolgozásával kapcsolatosan tájékoztatót tett közzé, mely típus szabályzatokat is tartalmaz.

A típusszabályzatok az alábbi linkekről közvetlenül is elérhetők:

A NAV arról is tájékoztat, hogy a 2017. június 26-án már működő szolgáltatóknak az átdolgozott szabályzatot nem kell megküldeni a NAV-nak, csak az átdolgozás megtörténtéről szóló tájékoztatót, amely innen közvetlenül is elérhető:  https://www.nav.gov.hu/data/cms448492/Tajekoztatas_a_belso_szabalyzat_atdolgozasarol_adatlap_2.xlsx

Mivel az átdolgozásra az eredeti határidő 2017. szeptember 30-ika lett volna, de mivel késett a típusszabályzat készítéséhez szükséges NGM rendelet, így azt az elkészítéséhez szükséges ésszerű határidőig kell átdolgozni (egyesületünk véleménye szerint  jelen esetben az ésszerű határidő 45 nap, mivel az újonnan alakuló szakmai szolgáltatóknak ennyi ideje van a szabályzat elkészítésére; a típusszabályzatot 2018. 01. 12-én tették közzé).

A teljes NAV tájékoztató itt érhető el:

http://nav.gov.hu/nav/penzmosas/felugyeleti_tevekenyseg/Tajekoztato_20170623.html