Hasznos információk

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete (továbbiakban Egyesület) nem vállal felelősséget az Ön által megnyitott internetes oldalain, a www.adokamara.hu-n (továbbiakban Portál) közzétett jogszabályokon alapuló adózási, számviteli vagy bármilyen egyéb értelmezések teljességéért, pontosságáért, bármilyen egyéb közzétett információért, tájékoztatóért, közleményekért, és az előbbiek felhasználásából származó bármilyen kárért, elmaradt haszonért. A Portálon megjelenő írások, információk nem valósítanak meg adózási és/vagy számviteli és/vagy bármilyen tanácsadást (továbbiakban: tanácsadás), azokon található információk a szerzők magánvéleményét tükrözik. Bármely  döntés meghozatala során a megfelelőségét csak az adott tanácsadást a felhasználó személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a Portál nem vállalkozik és nem is alkalmas.

Az egyes döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes tanácsadóval! Az előbb írtakra tekintettel a Portál üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az azon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

Ugyanakkor a Portál az általa közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. Az adatok hitelességéért mindazonáltal a Portál kiadója, az Adótanácsadók Egyesülete nem vállal felelősséget, a közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások tájékoztató céllal készülnek.

Valamennyi a Portálon megjelent vélemény, elemzés az azt elkészítő szakmai véleményét tükrözi, melyben objektív és szubjektív elemek egyaránt vannak. Az előbbiekre valamint a tanácsadás általános kockázatára tekintettel az Egyesület az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal. 
Ebből következően, aki az Egyesület weblapját akár közvetlen eléréssel, akár más weblapról szándékoltan vagy véletlenül ide jutva megnyitja, ezzel a cselekményével tudomásul veszi, hogy az azokról szerzett információkat saját felelősségére és kárveszélyére használja fel.

Az Egyesület nem garantálja senkinek sem, hogy a saját számítógépén meg tudja jeleníteni az egyesületi bérelt szerveren lévő weblapokat, valamint azt sem, hogy minden felhasználó azokat azonos módon tudja megjeleníteni.

Mindazonáltal az Egyesület a lehető leggondosabban jár el annak érdekében, hogy ne legyenek megtévesztő információk, tájékozatók a web-lapján, valamint elvárható gondossággal és gyorsasággal jár el az esetlegesen illetéktelenek által okozott tartalom-megváltoztatás felfedésére, a felmerülő üzemzavarok minél előbbi megszüntetésére.

Az előzőektől függetlenül az Egyesület kizár minden felelősséget azokban az esetekben, amikor az Egyesület weblapjáról az azon megadott, vagy illetéktelenek által akár nyíltan, akár rejtetten elhelyezett weblap hivatkozásokkal más weblapokra jut el a felhasználó, teszi ezt akár szándékosan vagy véletlenül.
Ugyancsak kizár minden felelőséget az Egyesület a tagjai vagy bármely más jogosulatlan személyek által közzétett bármely jogszabályi értelmezés, tájékoztatás és információ esetében, még abban az esetben is, ha azokat arra jogosultsággal rendelkező teszi közzé.

Az Egyesület fenntartja a jogát arra, hogy a közzétett értelmezéseket, tájékoztatókat, illetve bármely más információt minden külön figyelmeztetés nélkül megváltoztasson, vagy töröljön.

Ugyanakkor az Egyesület kijelenti, hogy a Portál tartalmának szerzői joga az Egyesületet illeti meg, kivéve abban az esetben, ha a konkrét dokumentumban más forrás van feltüntetve, illetve a szerzői joggal kapcsolatban egyéb információt teszünk közzé.

A Portál működtetői engedélyezik, ha egyéb oldalakon a Portálra mutató linket helyeznek el, ehhez nem szükséges az Egyesület engedélye, elégséges a kiadót értesíteni erről. Fenntartjuk a jogot a méltatlan környezetbe helyezett linkek megszüntetésére. A honlap eredeti tartalma azonban, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó, animáció stb.) csak előzetes írásbeli engedéllyel használható fel, vehető át egy az egyben. Az idézés lehetséges, azonban csak a forrás megjelölésével, link elhelyezésével. A cikkek másodközléséhez (szó szerinti közlés) engedély kell. A Portálon található képeket szerzői jogok védik, azok felhasználása engedélyköteles: ezeket előzetes engedély nélkül tilos lementeni és felhasználni. Tilos továbbá a portál tartalmát akár nyílt, akár zárt adatbázisba lementeni, vagy kereskedelmi célra felhasználni, terjeszteni. A honlap tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete