Hasznos információk

Közvetített szolgáltatások, járulékos költség és a fordított adózás

Tagozat

2018. április 5. 10:00

A rendezvényre a jelentkezés lezárult!


Ajánló:

Az előadáson a közvetített szolgáltatásokkal kapcsolatos áfa szabályokat, a termékértékesítés és szolgáltatás nyújtás esetében alkalmazandó áfa-kulcs szabályait, illetve a fordított adózás fogalmát, fajtáit tekintjük át.

További információk:

Jelentkezéseket 2018. április 04. 10.00 óráig kérjük leadni, illetve a létszám beteltével a jelentkezés automatikusan lezárul.

Regisztráció: 09.30 órától

A rendezvény időpontja:

2018. április 5. 10:00

Részvételi díj:

Az előadáson ingyenesen vehetnek részt az Egyesület azon tagjai, akik a 2018. évi tagdíjat megfizették.

Tagsággal nem rendelkezők részére az előadások részvételi díja bruttó 8.000,- Ft

Nem tag regisztráció a rendezvényre Itt.

A regisztrációs lap kitöltésével egy időben az Adótanácsadók Egyesülete: 61200292 - 12037221 (Polgári Bank Zrt) számú számlájára kell megfizetni, melyről a számlát az Egyesület a beérkezést követően utólag, az Ön által megadott adatok alapján, postai úton megküldi. A rendezvényre belépőként, kérjük fizetési bizonylatát hozza magával!
Amennyiben korábban részt vett már valamelyik rendezvényünkön, és e-mailben kapott felhasználói kódot, nem kell ismételten regisztrálnia, a kód segítségével és a részvételi díj megfizetésével jelentkezhet a rendezvényre.

A rendezvény helyszíne:

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont 7. sz. terem (100 fő)

Budapest IX. ker. Könyves Kálmán krt. 12-14. I. emelet.

RÉSZLETES PROGRAM:

 

 

 

10.00-11.30

Közvetített szolgáltatások, járulékos költség és a fordított adózás

Nem kreditpontos előadások!

Előadó: dr. Csátaljay Zsuzsanna jogász

I. Közvetített szolgáltatások

Közvetített szolgáltatás fogalma – Az alkalmazott áfa-kulcs kérdése – Közvetített szolgáltatás és a közvetítői (ügynöki) szolgáltatás tartalmi és számlázási különbségei - Közvetített szolgáltatás teljesítési időpontja - Áfa tv. 55 és 58.§-a szerinti ügyletek ismertetése példákon keresztül - Szolgáltatásközvetítés külföldről illetve külföldre

11.30–12.00

szünet

12.00–13.30

 II. Járulékos költség

Adó alapja termék értékesítése és szolgáltatás nyújtása esetében - Az alkalmazandó áfa-kulcs szabályaipéldákkal - Fő- és melléktevékenység minősítésének alapkritériumai - Hatósági tájékoztatók és EU Bírósági esetek ismertetése - EU Bírósági esetek a bérelt ingatlanhoz kapcsolódó közüzemi költségek számlázása témakörében, ami eltér az eddigi magyar állásponttól- gyakorlati példák ismertetése

13.30–14.00

ebédszünet

14.00–16.00

A fordított adózás fogalma, fajtái

Egyenes adózás és fordított adózás fogalma - alapvető esetei – Belföldi és határon átnyúló ügyletek
- Más belföldi fordított adózási esetkörök (pl. mezőgazdasági termékek, ingatlanértékesítés, dologi biztosítékul szolgáló termék értékesítése, hulladékértékesítés) - Számlázás fordított adózásnál - KonzultációA rendezvényre a jelentkezés lezárult!

RENDEZVÉNY ANYAGOK:

Közvetített szolgáltatások, járulékos költség és a fordított adózás-jegyzet

Az előadáson a közvetített szolgáltatásokkal kapcsolatos áfa szabályokat, a termékértékesítés és szolgáltatás nyújtás esetében alkalmazandó áfa-kulcs szabályait, illetve a fordított adózás fogalmát, fajtáit tekintjük át.

Közvetített szolgáltatások, járulékos költség és a fordított adózás - videó

Az előadáson a közvetített szolgáltatásokkal kapcsolatos áfa szabályokat, a termékértékesítés és szolgáltatás nyújtás esetében alkalmazandó áfa-kulcs szabályait, illetve a fordított adózás fogalmát, fajtáit tekintjük át, dr. Csátaljay Zsuzsanna szakértő segítségével.