Hasznos információk

Pénzmosás Elleni Információs Iroda működése, és az önkormányzati ASP rendszer bemutatása

Központi Rendezvény

2019. november 21. 9:30


Ajánló:

A NAV Központi Irányítás Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda munkatársai, Ivánkuné Horváth Noémi pénzügyőr alezredes és Melkó Arnold pénzügyőr őrnagy előadása, a könyvviteli szolgáltatókat, adószakértőket, adótanácsadókat érintő pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni küzdelemmel kapcsolatos szabályokra, feladatokra hívja fel a figyelmet. Bemutatják a felügyeleti iroda tevékenységét, az ellenőrzések lebonyolítását, és a gyakorlati tapasztalatokat osztják meg a hallgatókkal.

Délelőtti programunk másik fontos témája, az Önkormányzati ASP rendszer bemutatása. Az ASP rendszerben a helyi adókkal kapcsolatos ügyek intézhetők online módon, így többek között az iparűzési adóbevallások benyújtása, önkormányzatonként a helyi adófolyószámla lekérdezése, bejelentések és kérelmek (pl. változásbejelentés, átvezetési kérelmek, adómentességi nyilatkozatok) benyújtása, korábbi adóbevallások lekérdezése. Az ASP rendszerben egy felületen, azonos formátumú nyomtatványokon intézhetők minden önkormányzat (kivéve Budapest) adóügyei.

A rendszert és használatát Krucsó Balázs Gábor, a Magyar Államkincstár projektvezetője ismerteti.

További információk:

Jelentkezéseket 2019. november 20-a 10:00 óráig kérjük leadni.

Regisztráció: 08.30 órától

A rendezvény időpontja:

2019. november 21. 9:30

Kreditpontok:

A délelőtti előadások NEM kreditpontosak!

Részvételi díj:

Délelőtti előadások minden kedves látogató részére térítésmentesek,

DE előzetes regisztrációhoz – jelentkezéshez kötött!

Nem tag regisztráció a rendezvényre Itt.

A regisztrációs lap kitöltésével egy időben az Adótanácsadók Egyesülete: 61200292 - 12037221 (Polgári Bank Zrt) számú számlájára kell megfizetni, melyről a számlát az Egyesület a beérkezést követően utólag, az Ön által megadott adatok alapján, postai úton megküldi. A rendezvényre belépőként, kérjük fizetési bizonylatát hozza magával!
Amennyiben korábban részt vett már valamelyik rendezvényünkön, és e-mailben kapott felhasználói kódot, nem kell ismételten regisztrálnia, a kód segítségével és a részvételi díj megfizetésével jelentkezhet a rendezvényre.

A rendezvény helyszíne:

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont 9. sz. terem

Budapest IX. ker. Könyves Kálmán krt. 12-14. I. emelet

RÉSZLETES PROGRAM:

 

09.30–10.30

 

A pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni küzdelemmel kapcsolatos szabályok, feladatok a könyvviteli, adószakértői, adótanácsadói tevékenységet végző szolgáltatók számára.         A Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda felügyeleti tevékenysége, az ellenőrzések lebonyolítása, gyakorlati tapasztalatai

NEM Kreditpontos előadás

Előadók:

Ivánkuné Horváth Noémi pénzügyőr alezredes, osztályvezető
Melkó Arnold pénzügyőr őrnagy, pénzügyi információs szakértő referens

 

10.30–11.00

szünet

11.00–12.00

 

Az Önkormányzati ASP rendszer bemutatása

NEM Kreditpontos előadás

Előadó: Krucsó Balázs Gábor projekvezető, Magyar Államkincstár

 


Rendezvényre jelentkezéshez be kell jelentkezni!